ClickCease

Senger til soverom – det viktigste møbelet

Vi tilbyr tresenger av høy kvalitet i til rimelig pris. I tilbudet finnes det senger av furu, eik, bøk og mahogni samt himmelsenger.

 

Senger til soverom – det viktigste møbelet

 

Sengen er et kjerne av hvert soverom, det viktigste møbelet hvis kjøp det er verdt å tenke godt på. Hvordan skal den være?

Fremfor alt må den være massiv og helst laget av naturlig tre. Dette garanterer ikke bare at møbelet blir usedvanlig vakkert, men også gir oss sikkerhet at vi omgir oss med det som er naturlig og sunt. Økologiske senger er i dag veldig populære løsninger, vår bevissthet blir nemlig større og vi har behov for å oppholde oss i sunne omgivelser. Valg av en treseng garanterer også at på vårt soverom skal vi ha ikke bare naturlig og komfortabelt men også vakkert møbel. Ingen plate, MDF eller til og med finér er i stand til å erstatte sjarmen til naturlig treverk, dets struktur, enestående årringer og unik lukt som skaper inne et fint klima som bidrar til god avslapping.

Treseng må være massiv. Viktig er ikke bare tykkelse på brukte elementer, men også selve konstruksjonen og monteringsmåte. Massive ben og kanter er en ting, men det er likevel solid midtforsterkning som garanterer stabilitet til hele sengen som er vesentlig. Monteringsmetoden bør garantere stille og amortisert arbeid til elementer av tre. Høyt sengegavl sikrer komfort mens man leser og ser på tv, lavt sengegavl blir perfekt til et soverom på loftet. På et lite soverom er det en seng med et lavt fotgavl som passer best, det lar deg sitte komfortabelt eller komme inn i sengen.

For folk som verdsetter komfort anbefaler vi senger med høyere fotgavl som skal hindre dyner, pledd og tepper i å falle ned fra sengen. Riktig størrelse er også viktig. En perfekt treseng til soverommet bør ha størrelse 180×200, ikke alle kan likevel unne seg så stort møbel. I et slikt tilfelle må vi klare oss med mindre dobbeltseng i størrelse 160×200 eller til og med 140×200.

 

Senger i tre – i hvilken stil?

 

Igjen er det valg av stil og farge som må perfekt passe til soverommets interiør. Rustikk seng i tre skal perfekt passe inn på et stort, varmt soverom med en ladning stil der det dominerer tre, taket er pyntet av vakre bjelker og hele rommet inneholder noen retro-tilbehør. Retro-karakter skal i tillegg understrekes av treverkets strukturering som vi anbefaler spesielt til dem som søker produkter som ser ut nesten som antikviteter som er skadet litt av tiden som flyr.

I det siste har det blitt veldig populært å ha hvite tresenger som er ment for interiør i provençalsk og skandinavisk stil. Utvalget av hvite senger er veldig stort. Derfor er det verdt å legge merke til detaljer av etterbehandling og nyanse av den hvite fargen som påvirker det endelige utseendet av sengen. Å gjøre treverket gammelt skal sikkert fremheve karakter av møbelet, jevn hvit lakk skal derimot bidra til å få et produkt som passer til mer minimalistiske og kjøligere skandinaviske rom. En hvit seng i tre etterbehandlet basert på akryllakk lar deg beholde treverkets naturlige struktur og understreke det som er penest.

Til moderne interiør passer perfekt enkle, massive senger i bøk eller eik. Takket være rett linje, uten unnværlige pynter og ornamenter, skal denne typen tresenger passe perfekt til moderne interiør og loftarkitektur. De modige, som ikke er redde for å spille med farger, kan velge mer intense nyanser, sjøblå, flaskegrønn eller gul. Vellykket kombinasjon av disse fargene med andre elementer av innredningen skal bidra til å lage et unikt soverom. Tilhengere av endringer hjemme oppfordrer vi til å eksperimentere med farger og til å male om en gammel seng i tre. På den måten får sengen et nytt liv, og interiøret får et unikt møbel. Til dem som foretrekker økologiske produkter, anbefaler vi voksede og oljede senger. Slikt etterbehandlet treverk beholder sine naturlige egenskaper, og den unike strukturen av treverket er fortsatt synlig og kan føles etter å ha berørt det.

Den neste fordelen til senger som er oljet og vokset, er mulighet for å fornye den flere ganger, slik får man garanti at slikt etterbehandlet seng aldri mister sin opprinnelige sjarm. Tepper, dyner og ekstra puter er faste elementer på hvert soverom, og vanligvis mangler man plass for å oppbevare dem alle. Derfor er det verdt å vurdere kjøp av en treseng med skuffer eller med en beholder for sengetøy. På små rom er det bedre å satse på beholderen, i større rom kan man vurdere å velge skuffer som bortsett fra sine praktiske funksjoner skal uten tvil øke produktets estetiske side. Den perfekte løsningen er skuffer som er bygget inn i sengens konstruksjon. De ødelegger da ikke gulvet, og i tillegg, takket være full konstruksjon, beskytter ting som er inne mot støv.

Hvis man tar hensyn til alle de ovennevnte kriteriene, finner man sikkert en perfekt dobbeltseng i tre til soverommet sitt.

 

Rustikk eller moderne seng?

 

Å velge en seng er ikke en lett oppgave. Uansett om den skal være rustikk eller moderne, er det verdt å fokusere på senger i tre. Materialet de er laget av, påvirker ikke bare deres holdbarhet men også vår helse. Vi sover en stor del av vårt liv. Derfor er det verdt å ha på soverommet nettopp senger i tre, laget av naturlig tre og ikke kunstige, kjemiske stoffer. Vår bevissthet og behov for å ha naturlige produkter rundt oss blir større. Av den grunn satser en stor del av samfunnet på økologiske produkter og velger senger i tre. Valg av materialet er en ting, men man må i tillegg velge stil og karakter av møbler til soverommet. Dersom vi liker å ha rundt oss det som er naturlig, varmt og koselig, er det verdt å velge noe blant rustikke senger i tre. For tilhengere av minimalismen og en enkel form anbefaler vi moderne senger i tre.

Rustikke modeller karakteriseres av å være massive, etterbehandlet for hånd og av å ha farger som man får til basert på naturlig voks og oljer. Til deres etterbehandling bruker man også akryllakk som beholder treverkets naturlige struktur og understreker dets skjønnhet. Moderne soverom krever møbler med helt annen karakter, i dette tilfellet er senger i bøk eller eik ønskelige, best med enkel og massiv linje, uten unnværlige detaljer og pynter. Ved et slikt interiør blir det godt også med hvite senger i tre, dekket med ugjennomsiktig lakk som skaper inntrykk av steril renslighet som perfekt passer til moderne minimalisme. Kombinert med en vegg av hvit murstein skal vi lage et unikt interiør.

Uansett stil er det verdt å sørge for at senteret av soverommet alltid utgjøres av vakre dobbeltsenger i tre.

 

Legg igjen en kommentar